Supă de broccoli și morcovi cu brânză Cheddar Supă de broccoli și morcovi cu brânză Cheddar

50 MIN

Usor

Supă de broccoli și morcovi cu brânză Cheddar

Supa se întâlnește cu fondue la tine în farfurie.
VALORI NUTRITIVE / PORȚIE
  • Calorii: 370KCal
  • Proteine: 12g
  • Carbohidrați: 27g
  • Grăsimi: 17g
Pentru 4 porții

INGREDIENTE

  • lichide
    • concentrat supă de legume: 30 ml
  • mirodenii
    • dafin: 2 fire
  • legume și fructe
    • morcovi: 1 buc
    • ceapă albă mică: 1 buc
    • broccoli mic: 1 buc
  • paste
    • pâine albă: 4 buc
    • făină albă: 20 g
  • lactate
    • unt: 60 g
    • cașcaval Cheddar: 200 g
    • smântână dulce: 100 ml

Yaaamm!

Pregătește ingredientele și ustensilele și rezervă timp pentru gătit și savurat.

Pregătește ingredientele: toacă ceapa mărunt, curăță morcovul și taie-l in cuburi mici, taie broccoli în buchețele. Rade brânza cheddar. Pregătește supa de legume: amestecă concentratul de supă intr-un litru de apă fierbinte. Încălzește cuptorul la 350C (treapta 4).
Topește untul într-o tigaie non-aderentă. Apoi călește ceapa tip de 2 minute la foc mediu. Adaugă faina si amestecă des timp de 2 minute. Apoi adaugă smântâna dulce și omogenizează. Adugă supa de legume și frunzele de dafin. Asezonează cu sare/piper. Lasă pe foc mic, timp de 15 minute. Amestecă din când în când.
Folosește un tel pentru a amesteca bine și pentru a nu forma "cocoloașe"
Între timp curăță feliile de pâine de coaja si taie ”miezul” in mici cubulețe. Intr-o tava rumenește la cuptor cuburile de pâine timp de 3-4 minute si ȚOP sunt gata crutoanele.
După cele 15 de minute de la pasul 2, adaugă în amestec bucățile de broccoli și morcov. Lasă amestecul pe foc încă 20 de minute.
Scoate frunzele de dafin și cu un blender pasează supa. Mai aduagă puțină apă calda daca supa e prea densă. La final adaugă brânza cheddar si amesteca la foc mediu până se omogenizează. Adaugă crutoane și e gata! :)
PAM! Gata supa gustoasă!
X
Se lucrează...