30 MIN
Usor
![]() | Pregătește ingredientele: spală ardeiul și toacă-l mărunt, răzuiește ghimbirul după ce l-ai curățat, spală și toacă marunt pătrunjelul. Spală lămâia verde și tai-o în 6 felii. |
![]() | Într-o cratiță medie pune laptele de cocos, 2 căni de apă, orezul și 2 felii de lime. Când începe să fiarbă acoperă cu un capac și lasă focul mic. Gătește timp de 10 minute. Când este gata scoate lămâia verde și cu ajutorul unei furculițe, amestecă-l. |
![]() | Pregătește somonul: într-o farfurie întinsă presară ceaiul din pliculețe și apoi "tăvălește" somonul, pe toate părțile, prin ceai. Asezonează cu sare și piper. Într-o tigaie neaderentă pune o lingură de ulei de măsline și pune somonul cu pielea în jos. Rumenește, la foc mediu, pe ambele părți până când este auriu. Când este rumenit, ia somonul din tigaie, scoate-i pielea și apoi pune-l la loc în tigaie și mai lasă-l 1-2 minute până când devine rumen. |
![]() | Pregătește sosul. Pune într-o cană ardei iute (jumătate din cantitate sau cât crezi că îți place de iute), ghimbirul răzuit, mierea, sosul de soia, sucul de la 2 felii de lămâie verde și jumptate din pătrunjelul tocat. Amestecă bine cu o lingură sau cu un blender. |
![]() | Pregătește farfuria: așază orezul, stropește cu sosul pregătit la pasul 4, presară pătrunjelul și ardeiul iute rămas. Așază peștele împreună cu feliile de lime. |
Și e gata! Poftă bună! #cookuegatit |